환 영합니다 hwangy0ng hamnida

환 영합니다 hwangy0ng hamnida

~사랑해요!~

Thursday, February 14, 2013

Kosong = Empty

As-salam..

mmg lama giler la aku x update blog ni.. bukannye xnak update.. and bukan jugak sebab lupa ade blog.. tapi aku rasa macam xda masa nak update.. skarang ni aku update pun sebab baru dapat masa nak update..

tapi reason yang paling utama sebab aku x tahu nak luahkan rasa hati ni kat sapa.. sebab tu aku ambik masa lunch ni untuk update blog aku ni yang dah bersawang dengan rumah si labah-labah..

hari ni aku rasa sangat kosong.. mungkin sebab aku x jumpa apa yang aku nak.. atau mungkin jugak sebab kecewa bila apa yang aku rancang x menjadi.. atau mungkin jugak sebab aku rasa x berteman.. x berteman bukanlah maksud aku xde kawan.. officemate aku ade je.. die orang sume okies je ngan aku and aku pun okies jugak dengan mereka.. mereka ada je dengan aku tapi still aku rasa kosong and mencari.. tapi apa yang dicari, aku sendiri pun x tahu..

adakah ini semua sebab apa yang telah aku lakukan sebelum ini? aku pun tak tahu.. apa yang aku tahu, aku memang sedang mencari sesuatu yang aku sendiri tak pasti apa sebenarnya.. persoalan yang muncul dalam minda aku sekarang ni, adakah aku jadi macam ni sebab aku selama ni tak pernah untuk berbuat perkara yang betul bagi seorang muslimah? anak? adik perempuan? kakak? saudara?

aku banyak buat salah.. aku tahu itu.. tapi kenapa sekarang ni aku tak terasa nak buat semua benda tu lagi? kenapa? tapi sekarang ni jugak aku bukan berada di dalam keadaan yang membolehkan aku dikatakan sebagai seorang yang berubah.. aku tak pasti.. persoalan demi persoalan muncul didalam sanubari aku and bermain di minda aku.. seolah-olah aku tak boleh memikirkan perkara lain kecuali kekosongan yang aku alami sekarang ni..

aku sendiri tidak pasti apa yang harus aku lakukan.. kepada siapa harus aku luahkan? aku mahu mengadu kepada Nya, tetapi layakkah aku setelah apa yang telah aku lakukan? aku telah menyusahkan banyak pihak.. aku telah membebankan banyak orang.. aku telah menzalimi diri aku.. aku telah menzalimi saudara permpuan ku.. aku telah menzalimi isteri seorang suami.. banyak perkara yang salah telah aku lakukan.. Layakkah aku diterima olehNya?

aku mahu mengadu kepadaNya.. namun aku takut.. aku takut tidak diterima diri aku ini..

Apa yang harus aku lakukan? 


apa yang harus aku laksanakan?

kemana hala tujuku yang sebenar?


dimana harus aku pergi?

kepada siapa harus aku luahkan segalanya?

bagaimana aku harus membetulkan segalanya?



persoalan demi persoalan timbul dibenak fikiran aku sekarang ni.. namun satu pun tidak ku tahu jawapan nya.. mungkin aku tahu tapi aku takut untuk menerima nya sebagai hakikat.. aku takut.. sebenar-benarnya memang aku takut..



sampai sini je la apa yang hendak aku luahkan sebab aku tak boleh nak luahkan dalam perkataan sangat.. aku bukan penulis.. aku juga bukan pelukis yang boleh melakarkan perasaan aku sekarang ini.. aku cuma manusia biasa yang sering berbuat silap dan ingin kembali ke jalan yang lurus.. namun aku sendiri masih lalai dan tidak dapat menerima segala yang telah terjadi seadanya.. aku Khilaf..

andai ada teguran yang nak diberi atau nasihat, silakan.. saya amat menghargainya..



















Experiencing the world...

Friday, September 14, 2012

# Buang Tabiat #

As-salam..
Hye all.. Giler lame aku x Hapdate aku nye blog nih.. huhuh..
bukan ape, bz memanjang ngan keje.. skunk ni baru ade free cket.. cket ke? bukan bnyk ke aku free?? xpela.. x kesah pon..
Asalkn keje seap.. (ni dh msok fasa x btol sbb ckp ngn dr sndr)
bnyk sbnrnye cyte yg aku nk cyte kan kt korang but it seems aku tgh musim malas nk mnceritekan kt korang sbb mood story teller aku tgh jnjln g tmpat laen..
so, aku maen jgok2 je kat cne la.. even LJ aku pon aku rse dh bnyk je rumah-rumah kak labah.. x masok agy ngn banglo-banglo pakcik anai-anai.. hurm.. xpela.. nanti ade masa aku g jngok sane..


buat masa ni aku nk duk merapu kat blog nih dolu.. bearla org faham ke tak ngn bnde ni.. mls aku nk kesah.. sbb slalu sgt kesahkan ape yang orang duk kata kat aku la aku jadi makin x betol.. buat itu salah, buat ini salah.. sume nye x puas aty.. so, dr aku sebok bnk dgr ape yg org duk nak kata kat aku yg mana xde bawak ape2 hasil kat aku, baek aku dgr kate aku sndr.. ikut buat ape yg aku rse kan beri kepuasan kat aku n ikut telunjuk org atas nu ha.. lagi elok.. bearla skunk ni org nk ngumpat ke fitnah ke ckp blakang-blakang ke.. aku mls dh nk amek port.. BECAUSE, I'M SEXY AND I KNOW IT!!!


okiesla.. itu je aku nk merapu sebenarnye.. FB aku pun aku dah deactivate.. sakit kepala dibuatnye.. Blog ni pon naseb baek beberapa org je tau.. hahaha.. elok dr bnyk yg tau.. xdela aku pening nk ngadap korang banyak-banyak dengan perangai kte yg lebih kurang same je.. lalalala
(penyataan di atas x bermaksud aku x suke korang k)



..less is more bak kate Hlovate..




Experiencing the world...

Tuesday, February 14, 2012

Personality Quiz???

As-Salam..

Hye ya! after being so long not running in my quizzila personality blog, i'm into it today.. hahaha

3 different quizzes but totally the same meaning answer.. a big Whoa then.. hehe =)

well, here is the first quiz i took and swear i'll never publish another two.. let it be me the one that knw everything about it.. (^_^)

result image

To you, and ex is like vending-machine candy: tempting when there's nothing better around but not worth the inevitable crash. You're saving up for something more satisfying, which is why you turn to friends when you're lonely and don't pine much over mementos. Still you appreciate the relationship for what it was: a chance to figure out what you do and don't want in a partner.


#well, ex IS another-spicy-hot-spice-ingredients to make life feels GREAT and AWESOME!#



Experiencing the world...

Monday, February 6, 2012

Mutiara Kata

As-Salam..

Update kali ni just saje nak share mutiara-mutiara kata yang siambik dari buku2, majalah2, dan tak kurang juga dari petikan kata2 orang2 disekeliling saye..

setiap kata2 ini mempunyai maksud yang setiap dari kita tafsirkan dengan pelbagai andaian mengikut kehendak kita dan hanya segelintir yang memberikan penjelasan yang sebenar mengenai mutiara kata ini..

* yang ni lecturer saye slalu ckp lam kelas mse study dolu..

Semalam merupakan sejarah,
Hari ini merupakan Kenyataan,
Esok merupakan Masa Hadapan...


= ape yang dye cakap : "semalam yang sejarah ambik jadi pedoman supaya tak melakukan kesilapan di hari ini dan setiap yang berlaku hari ini, haruslah diperbaiki untuk hari esok.. maknanye, setiap kesilapan yang kita buat, hendaklah kita perbaiki supaya kita bleh upgrade diri kita menjadi seseorang yang lebih elok berbanding semalam.. Wallahualam..

* yang ni dapat dari salah satu buku ilmiah yang pernah dibaca..

Sesungguhnya hati orang yang Bodoh itu dimulutnya,
tetapi hati orang yang Bijakasana ada di hatinya..

= ape yang boleh dihuraikan melalui mutiara kata ini bagi saya adalah seseorang yang kurang ilmunya akan sering bercakap sesuatu yang tiada kepastian dan kesahihan dalm percakapannya.. dan orang yang bijaksana akan menggunakan pemikiran akal yang waras ditemani hati yang ikhlas apabila menuturkan sesuatu perkara.. dan orang yang bijaksana akan sering berdiam diri andai tiada yang perlu diucapkan..

* yang ni plak dapat dari blog member..

Jangan berbangga dengan pujian teman kerana disebalik pujian itu terselitnya satu kejian..

= Yang ni kiranye double meaning la.. pandai2 la diri sendir mentafsirkan ye sebab kita boleh je faham maknanye dari pembacaan ayat ni berulang-ulang kali.. :)

* mutiara kata ni dari seorang teman semasa satu event..

Andai kita tak dapat menjadi garam untuk menahan daging dari busuk, 
Janganlah kita menjadi langau yang membusukkan daging..

= this one pernah jugak diucapkan oleh Pak Su saye satu mase dolu.. maksudnye, andai kita tak bisa menjadi penambah, jangalah pulak kita menjadi penghalang.. kiranye ayat ni memnunjukkan supaya kita mesti berfikiran yang matang untuk tidak menyusahkan yang lain andai kita tak tahu mengenai sesuatu perkara tersebut.

## hurm.. untuk entri kali ni, tu je la yang boleh saye kongsikan.. InsyaAllah lain hari nanti saye sambung balik mutiara kata ni.. lastly, Yang Baik tu datangnye dari Allah SWT dan yang buruk serta kurang tu datangnye dari saye sendiri.. Wallahualam..





Experiencing the world...

Sunday, February 5, 2012

Thinking or Dilemma?? Maybe..

As-salam..

actually, i'm not sure either it's right or wrong to post this but i'd chose to post it up.. recently, i've been so sensitive i think as i can even know that some people are changing.. change from the way they behave towards me.. towards others, i'm not sure..

Maybe it's true that i'm too sensitive or Maybe it IS true that they had changed theirs.. Wallahualam..

if they did, i really want to know about it.. only i'm not sure will they tell me the truth about it or not.. to be more specific, peeps always hiding the truth and never want to say anything that can hurts others aite? but i think i prefer the truth though it's bitter rather than enjoying the sweetest lying words..

Maybe i made a mistake accidentally and never realizing it even though i kept on thinking bout it.. Maybe it's the thing that i' assumed as a simple easy thingy but for them it's BIG and hard.. Maybe it's my fault for being too honest.. or Maybe it's ME that think too much on it.. I'm really in ambiguous situation.. about myself and them..

seriously i've never been in this situation before.. but come Hell or High Water, i still have Allah by my side.. Thank you Allah for always shine my day.. 

For them, i'm really sorry if i ever hurt you people.. here, i seek for your forgiveness as i don't want to be someone that is so called friend-with-no-good-attitude-and-manner.. Maybe i made a mistake that i slipped through and not noticing it.. Sorry..


** After all that happened, there's always room to improve.. and there's always light for every darkness that occurred.. all these teach us to be a better n proper behave person.. InsyaAllah.. Aminn.. :)




Experiencing the world...

Sunday, January 22, 2012

Domo

as-slm.. actually aku xde la nk ckp pe2.. just nk express this : I MISS DOMO!! surely can't never have d chance to do what i did before again n not anymore i guess.. whatever it is, i really did miss it.. major!




Experiencing the world...

Saturday, January 7, 2012

~layannnn~

video

[Jennifer]Na na nananana nana na-eh (4x)
[Lil Wayne]Ahem, Hi, I'm Tune, the man on the moonI live on the beach, get the sand out ya shoesAnd all of that changed since I met youSo we can leave that old shit in the restroomOk, now I'm into you, like you never knewI'm falling for you baby, I need a parachuteSo wet, I need a wetsuitYou're way too fly, I could be ya jet fuelNow tell me what you likeI like what you tell meAnd if you understand me, than you can overwhelm meIt's too late, it's too lateEvery finish line is the beginning of a new raceYoung Money!...
[Jennifer]You've got me and I could not defend itI tried but I had to surrenderYour style got me under the spellLeft me no other choice but to get down
It's too late (it's too late), it's too late (it's too late)It's too late, it's too lateYou've got it (you've got it), you've got it (you've got it)You've got it (you've got it), you've got it
When I look into your eyes, it's overYou've got me hooked with your love controllerI'm trippin' and I could not get overI feel lucky like a four leaf clover
Cuz I'm into you, I'm into youI'm into you, yeaaahI'm into you, I'm into youI'm into you, yeaaah
Nana nananana nana-na-eh (4x)
Listen, now I'm strong baby I bring the fire onSharp shooter, you can call me the zionI'm not the one easy to get toBut all that changed, baby when I met you
It's too late (it's too late), it's too late (it's too late)It's too late (it's too late), it's too lateYou've got it (you've got it), you've got it (you've got it)You've got it (you've got it), you've got it
When I look into your eyes, it's overYou've got me hooked with your love controllerI'm trippin' and I could not get overI feel lucky like a four leaf clover
Cuz I'm into you, I'm into youI'm into you, yeaaahI'm into you, I'm into youI'm into you, yeaaah
Nana nananana nana-na-eh (4x)
I'm not burning and I'm feeling you boyGet it on if you feeling my world nowI love the way that you movingAnd I'm listening to how you grooving
So if you need me, just call on the cruiseWe can be whatever that you want in the newsBoy, cause I'm on it, you on it, we on itSo baby just tell me now
[Jennifer]When I look into your eyes, it's overYou've got me hooked with your love controllerI'm trippin' and I could not get overI feel lucky like a four leaf clover
Cuz I'm into you, I'm into youI'm into you, yeaaahI'm into you, I'm into youI'm into you, yeaaah
Nana nananana nana-na-eh (4x)
Cuz I'm into you, I'm into youI'm into you, yeaaah babyI'm into you, I'm into youI'm into you, yeaaah





Experiencing the world...